2024-11-25 178 views
觀塘工廈好多隱世小店,朋友介紹左一間純手工製作既烘焙店鋪Kiuki Sweet Bakery,主打低糖低油既戚風蛋糕,不過今日我就訂左另一款推薦產品~軟曲奇系列。軟曲奇系列有多款口味,所有曲奇都加左果仁及朱古力,質感柔軟香甜,取貨時店員提醒我番去焗番熱食,味道更佳。海鹽雙重朱古力軟曲奇:有少許流心既朱古力,配上海鹽,正好中和左甜膩感,味道係意想不到咁夾。楓糖燕麥果仁軟曲奇:每一口都食到酥脆既燕麥和香口既果仁,整體口感均衡,層次感豐富,健康有益。經典朱古力果仁軟曲奇:加左粒粒朱古力和碎果仁,朱古力味道優質濃郁,果仁鬆脆有咬口,好吃不膩。總結,小店以優質食材,用心製作每件產品,加上獨立包裝,精緻禮盒,無論買番去自己食或送禮都唔錯。

TakeAway
  • 經典朱古力果仁軟曲奇