2024-05-07
👦🏻👧🏻難得放假就嚟到呢間bookmark咗好耐嘅中菜館,餐廳環境雅致舒適,空間感大,而且仲有包廂添,好適合同家人同事聚餐~呢度最出名係「張公子叉燒 」,用咗黑毛豬燒烤製成,食落真係好有驚喜阿!🦐秋霧鹵醉蝦 $168上枱時噴出煙霧嘅效果,令人有種視覺嘅享受~ 用咗大頭蝦做醉蝦,蝦頭好多橙色膏,入口甘香鮮甜!蝦肉爽口彈牙配上花雕味嘅醉汁,配搭滿分~🐷張公子叉燒 $258店員會用小火爐為叉燒保暖,咁我哋慢慢食都唔使驚變凍🥰!每件叉燒都係厚切,而且肥瘦適中好有口感,加上外層燒到微微超香同甜而不膩嘅醬汁,真係好好食阿!🐮生啫安格斯牛柳粒 $248安格斯牛柳粒份量多,肉味濃郁。加入咗淮山一齊炒,淮山入口爽口,而且吸收晒牛肉嘅香味!🥬鮮腐竹蕃茄浸菜苗 $138菜苗鮮嫩翠綠,浸落酸甜嘅鮮蕃茄入面,吸收晒蕃茄嘅甜味,唔鐘意食菜嘅👧🏻都食咗好多😆!中國茗茶 $18/位📍 張公子 (觀塘)觀塘駿業街58號3樓
🦐秋霧鹵醉蝦 $168
🐷張公子叉燒 $258
🐮生啫安格斯牛柳粒 $248
🥬鮮腐竹蕃茄浸菜苗 $138
中國茗茶 $18/位
📍 張公子 (觀塘)
觀塘駿業街58號3樓