2017-03-01 377 views
朋友介紹嚟觀塘工廈食西班牙菜,真係大開眼界,原來而家工廈入面咁多不同國家野食。7點半嚟到,已經坐滿晒,好在有訂位。安排左邊高檯,都幾舒服。叫左杯honey apple cider, 蘋果醋特飲,醒胃,酸酸甜甜,又唔太酸,好fresh!頭盤叫左香辣單骨雞翼,唔算太辣,但野味,單骨容易食,用刀切開d肉嚟食,減少食雞翼既尷尬,真細心。而且剛炸起,熱辣辣朋友叫了黑毛豬肉丸,平時我麻麻地,因為覺得一般市面既都死死實實,但呢度用黑毛豬,d肉鬆軟好多,而且配左茄蓉同好多cheese, 感覺唔乾,好rich, 改變左我對肉丸既睇法店員介紹pasta係每日手製,一定要試吓啦! 蜆肉墨魚闊麵,好多蜆,而且好肥無沙,墨魚麵煙韌。燒牛肋骨,比我想像中大份,真係原條肋骨連骨咁燒,好香,而且肉質嫩,燒到啱啱好,配合紅酒燒汁都幾夾。旁邊既焗蒜同薯仔都好食,全碟清晒,但好飽。整體食物同服務都唔錯,每人大概三百左右,有呢個quality,又飲左野, 都唔錯。

7點半嚟到,已經坐滿晒,好在有訂位。
安排左邊高檯,都幾舒服。