2024-10-02
#pb食在觀塘 #pb中式系列 觀塘駱駝漆大大隻餃子🥟今次想介紹觀塘一間餃子店😋 佢位於駱駝漆第三座9樓 店內環境都幾大 有10張枱👍🏻 不過要注意佢平日淨係開到晚上8:30🤪 所有餃子都係每日新鮮製造 全部都大大隻😍 除左觀塘店 佢嘅生餃子亦有係唔同地方寄賣 大家不妨買返屋企試下🥰.佢有10款餃子口味選擇(煎餃 / 湯餃)份量有6隻 / 8隻 / 10隻 價錢$36-$68不等👍🏻 湯底有豬骨湯、蕃茄薯仔湯(另加$3)兩款😋 除左餃子 仲可以再加上海麵、米粉、米線、蔥油撈麵等🤪🔹香菇粟米豬肉餃🍄推介❤️ 同蕃茄薯仔湯底好夾😍 香菇、粟米都好足料 菇味好突出、好香😋🔹香茜豬肉餃🥟推介❤️ 一咬開芫荽味就好爆、好突出😍 反而豬肉份量唔多 食到咁啖啖都係芫荽🤪🔹泡菜豬肉餃🌶️本身覺得泡菜餃應該食煎會比較好 但估唔到湯都有驚喜😍 佢嘅泡菜餃唔會好辣 配埋蕃茄薯仔湯 同樣都係酸酸地 幾夾👍🏻.整體✨ 觀塘有幾間餃子店都好出名 今次試左呢間位於駱駝漆9樓嘅餃子店🤪 餃子有10款口味選擇 隻隻都大大隻 而且價錢幾抵食👍🏻 下次去觀塘諗唔到食咩都會想再食😋滾餃 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓
觀塘駱駝漆大大隻餃子🥟
🔹香菇粟米豬肉餃🍄