2023-10-10 153 views
今次想同大家介紹位於觀塘嘅一間水門雞飯專門店。我都知道呢間舖頭真係幾出名㗎,今次就一於趁午市時間嚟呢度試吓,想知我嗰日食咗咩嘅❤️,就一定要繼續睇落去啦~泰式和牛串首先想介紹嘅就係我嗰日食嘅和牛串,和牛串調味十足,可以品嚐牛嘅油脂香味,啖啖都好滿足。串燒(豬肉/雞肉)跟住就想介紹吓餐廳嘅小食,除咗和牛串之外。餐廳嘅其他串少一樣唔會令人失望㗎,我好欣賞餐廳喺串燒上面嘅調味,唔會過量,啱啱好。我好鍾意!水門半隻雞跟住要介紹嘅就當然係主食水門雞啦。食完之後覺得真係一定要食。唔單止雞件好嫩滑,雞味濃郁。另外隔離嘅配菜都一定要試㗎,真係好吸引。芒果糯米飯見到芒果糯米飯又點可以錯過呢,可以食住啖啖果肉品嚐果香味。糯米飯上面嘅椰漿真係必須的,同芒果好夾!泰式鴛鴦個人認為泰式鴛鴦嘅味道更加濃郁,如果本身鍾意咖啡同奶茶嘅濃香味。就一定唔可以錯過啦!

泰式和牛串

串燒(豬肉/雞肉)

水門半隻雞

芒果糯米飯