2024-10-01 0 views
識食之友介紹我到觀塘的泰味🇹🇭泰國餐廳,位於觀塘道時運工業大廈一樓,就在APM附近,地方都算大,環境闊落,佈置亦充滿的泰式風味,店員亦多是泰國人,招呼有禮。我們午市來到,自不然先揀選午市套餐,可以加配飲品及追加小食,性價比高!另外再散叫一些我喜歡的食物如下:🔸咖喱軟殼蟹火山包🔸泰式飛天翡翠苗🔸海鮮冬蔭功湯(細)🔸扭計炒河(午餐)🔸炸蝦餅(追加小食)🔸木瓜沙律(追加小食)🔸芒果糯米飯🔸原個椰青特別想推薦咖喱軟殼蟹火山包,賣相一流不在話下,個咖喱汁真係好好味,用來沾麵包來吃絕配!仲有呢度嘅芒果糯米飯竟然係熱嘅,我都係第一次食,不過咁樣先至係至正宗嘅食法,好香好好味!其他食物質素都好好,回頭率極高👍🏻

🔸咖喱軟殼蟹火山包
🔸泰式飛天翡翠苗
🔸海鮮冬蔭功湯(細)
🔸扭計炒河(午餐)
🔸炸蝦餅(追加小食)
🔸木瓜沙律(追加小食)
🔸芒果糯米飯
🔸原個椰青
其他食物質素都好好,回頭率極高👍🏻