2024-09-22 990 views
呢晚又嚟食我最愛嘅火鍋放題,呢晚仲帶埋兩老嚟食,同佢哋食SRF美國極黑和牛套餐,肉類同海鮮都有得任食㗎🤩鴛鴦鍋底♦️龍蝦頭鍋呢個係期間限定嘅鍋底,一上碟已經見到橙黃色嘅湯底,味道真係好香龍蝦味呀🦞♦️清甜椰子雞鍋呢個係店舖嘅王牌湯底,好多客人都係嗌呢款,因為味道清甜🥥 同埋打邊爐健康清熱鍋底,感覺冇咁邪惡。肉類呢個套餐包含咗多款肉類,淨係牛肉都有五個選擇,勁啱我呢啲牛魔王🐮 SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、封門柳、美國牛肩胛片同埋巴西牛脷托,個人就最鍾意極黑和牛片,食落口嫩滑得來又唔會好肥膩。西班牙豬五花片同埋美國豬梅肉片,食落口都有啲豬嘅爽彈🐷 最開心嘅係有澳洲羊肉片,真係好滑,又有羊嘅香味😻 花雕酒雞翼煮熟完,仲keep到好多酒香👍🏻海鮮呢度嘅海鮮都幾新鮮,鮮甜海蝦、帆立貝、爽脆墨魚,我哋都有嗌嚟試吓🦑 比較特別嘅有美顏花膠同埋田雞腿🍗 小食用QR code落單嘅小食,即叫即整,上碟熱辣辣。必須要推介嘅係燒乳鴿皇同埋芝麻雞翼,冇諗過打邊爐可以食到呢兩樣食物,外脆內嫩,勁多肉汁啊🐥沙律冷盤麻辣豬脷同醉酒雞翼尖兩款都係唔錯嘅前菜,連開胃嘅蕎頭都有啊😮火鍋配料QR code落單有台北

鴛鴦鍋底
♦️龍蝦頭鍋
♦️清甜椰子雞鍋

肉類

海鮮

小食

沙律冷盤

火鍋配料
QR code落單有台北鴨血、牛白柏葉同埋手包蝦肉雲吞,蝦肉雲吞夠晒飽滿🥟 另外有個自助吧,食物排列整齊,一目了然。有多款嘅蔬菜同埋丸類,特別推介牛筋丸同埋金沙丸。另外都有個櫃可以攞鬆脆響鈴、炸魚皮、即炸午餐肉,真係打邊爐嘅最佳拍檔嚟㗎🥰

飲品
除咗有無糖茶、汽水,呢度仲有珍珠奶茶同埋啤酒任飲🍻

甜品
有一個甜品櫃裝住各式各樣嘅甜品,例如有提拉米蘇大福,牛乳布甸,楊枝甘露等等。另外仲有個軟雪糕機,可以手唧軟雪糕再加一啲粟米片🍦 另外亦都有啲大牌子嘅雪糕,意式、韓式同港式嘅雪糕雪條都有。

呢一餐我同兩老都食得好滿意,佢哋仲話會自己平日下晝嚟食任飲任食4小時嘅火鍋放題餐添啊😂
Type of Meal
Dinner