2023-11-23
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍹🥓🦪🥗🍹🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝鹿鹿鳥籠盛宴二人套餐 $498餐廳裝修清新,有幾個打卡位,最特別喺用金鳥籠上菜!我地點嘅二人套餐有沙律、前菜、主菜、甜品同特色飲品,絕對喺超值之選👍🏻。🥢鹿鹿沙律 🆗新鮮嘅沙律菜配上惹味的煙燻腸,開胃醒神👍🏻。🥢巴馬火腿蜜瓜 🆙巴馬火腿與蜜瓜是一對經典的搭配。巴馬火腿有濃郁嘅煙燻香氣,口感豐富,富有嚼勁。火腿嘅鹹味平衡咗蜜瓜嘅甜味,蜜瓜味道清新,為整體味道帶嚟層次感😋。🥢龍蝦濃湯 🆙龍蝦湯真材實料,味道鮮甜而且非常濃郁惹味😋。🥢海苔魷魚 🆗外脆內軟嘅海苔魷魚,一試難忘,魷魚鮮甜而且有鮮味👍🏻。🥢脆脆雞翼 🆙雞翼炸得香脆可口,雞肉肉質軟淋👍🏻。🥢黑松露野菌酥盒 🆙酥脆嘅盒子配埋黑松露同野菌,香氣撲鼻,味道好夾😋。🥢西班牙黑毛豬肉眼 🆙西班牙黑毛豬肉眼有濃郁嘅肉香,融合咗肉嘅鮮美同油脂嘅滋味,肉質嫩滑,食落甜甜地,口感豐富仲好有嚼勁😋。🥢海魚柳配芒果莎莎 🆙海魚柳配上新鮮嘅芒果莎莎,口感清新,味道一流😋。🥢迷你芝士蛋糕,馬卡龍 🆗兩款甜品唔會太膩太甜,做飯後甜品一流👍🏻。🥢藍色美人魚,熱帶果園特飲 🆙兩杯飲品各有特色,藍色美人魚有清爽涼快感覺,熱帶果園
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍹🥓🦪🥗🍹🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🍝鹿鹿鳥籠盛宴二人套餐 $498
🥢鹿鹿沙律 🆗
新鮮嘅沙律菜配上惹味的煙燻腸,開胃醒神👍🏻。
🥢巴馬火腿蜜瓜 🆙
🥢龍蝦濃湯 🆙
龍蝦湯真材實料,味道鮮甜而且非常濃郁惹味😋。
🥢海苔魷魚 🆗
外脆內軟嘅海苔魷魚,一試難忘,魷魚鮮甜而且有鮮味👍🏻。
🥢脆脆雞翼 🆙
雞翼炸得香脆可口,雞肉肉質軟淋👍🏻。
🥢黑松露野菌酥盒 🆙
酥脆嘅盒子配埋黑松露同野菌,香氣撲鼻,味道好夾😋。
🥢西班牙黑毛豬肉眼 🆙
🥢海魚柳配芒果莎莎 🆙
海魚柳配上新鮮嘅芒果莎莎,口感清新,味道一流😋。
🥢迷你芝士蛋糕,馬卡龍 🆗
兩款甜品唔會太膩太甜,做飯後甜品一流👍🏻。
🥢藍色美人魚,熱帶果園特飲 🆙
兩杯飲品各有特色,藍色美人魚有清爽涼快感覺,熱帶果園更加有消暑解渴,心曠神怡之功效🤩。
🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸 食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10 環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10 服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10 性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10 整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍹🥓🦪🥗🍹🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
#bakdiu 多國菜 #bakdiu 西式 #bakdiu觀塘