2024-03-29
出開觀塘,印象最深刻就系「壹.01」尼間新派台式食店,因為佢地份量十足,保證大家食飽飽! ⦁椒蔥魯肉飯 $58本身想嗌椒蔥牛肉飯,結果自己禁錯做椒蔥魯肉飯。雖然肉唔同,但魯肉飯的肉量都好多。而我鍾意佢d汁同配料,微辣得黎,飯面亦鋪滿蝦皮,味道香濃,如果牛肉應該更加好食。🤤🤤🤤 ⦁熔岩蛋之戀 $43之前食過佢地另一招牌蛋餅 - 手作芋泥肉鬆蛋餅,口感相對扎實少少。而今次揀左拉絲芝士火腿蛋餅,🧀芝士味咸香十足,拉絲程度比想像中勁好多,而蛋餅皮烤到脆卜卜‼️兩款我都好鍾意🥰🥰 ⦁脆炸鮮奶卷 拼 古早芋泥二文治 $48尼款小食拼盤建議大家一試,鮮奶卷奶香味重🍼,而二文治的餅皮酥脆,配上芋泥得軟綿綿,層次感分明。 ⦁珍珠奶茶 $30⦁爆珠馬蹄椰子水 $36各款茶飲都可外加配料,亦可選擇甜度冰度。🧋珍珠奶茶用上細細粒的珍珠,煙韌得黎唔會太硬,加埋滑嘟嘟的仙草,口感十足。另外椰子水的清甜🥥,每粒爆珠都包裹住馬蹄粒,有口感之餘,仲好清爽,解暑一流! ✨著數優惠:1️⃣ 下午茶/晚市,均享有全單九折。
⦁椒蔥魯肉飯 $58
⦁熔岩蛋之戀 $43
⦁脆炸鮮奶卷 拼 古早芋泥二文治 $48
⦁珍珠奶茶 $30
⦁爆珠馬蹄椰子水 $36
✨著數優惠:
1️⃣ 下午茶/晚市,均享有全單九折。