2022-08-09
呢間點心係觀塘都好有名氣🔥我一post story就已經收到幾個dm話食過好好味😋而我實測完都的確如此😍。🍵茶芥💰$16🐒龍餃子💰$42(荀尖蝦餃皇,蟹粉菠菜香蝦餃,酸菜魚鳳眼餃,松露野菌晶瑩餃)🐒龍燒賣💰$38(懷舊燒賣,麻辣牛肉燒賣,龍蝦汁墨魚燒賣,滷水鵪鶉蛋燒賣)其實佢仲有另一款拼盤係一籠大滿足,不過我地2個人又想試哂門多款特色燒賣同蝦餃🐷所以就嗌左呢2個set🦐果然款款有驚喜🤩溫馨提示之龍蝦汁墨魚燒賣係會爆汁💦食之前真係要小心😂最推介係酸菜魚鳳眼餃🐟同麻辣牛肉燒賣🌶唔夠喉既話都可以嗌一籠有4件。🐒奶油津白💰$48呢款好濃綢,on top既金華火腿味都帶到落啲娃娃菜到,食點心再嗌個菜可以減輕一下負擔🥬。🐒臘味糯米燒賣💰$36因為呢款無係龍燒賣拼盤入面,所以就單嗌左一籠😍好彩有試到,因為我覺得好得意,好似食緊一口糯米飯咁,粒粒飽滿,食落都好夠味。🐒豆腐布甸💰$22呢款見無咩人嗌,但原來係寶藏🎊因為佢係似食緊好棉密既豆腐,布甸口感係好滑,而唔同啫喱咁彈牙🍮on top係啲熱情果醬同士多啤梨乾🍓酸酸地又幾解膩,拎黎做結尾就岩哂💕
🍵茶芥💰$16
🐒龍餃子💰$42
🐒龍燒賣💰$38
(懷舊燒賣,麻辣牛肉燒賣,龍蝦汁墨魚燒賣,滷水鵪鶉蛋燒賣)
溫馨提示之龍蝦汁墨魚燒賣係會爆汁💦食之前真係要小心😂
🐒奶油津白💰$48