2017-01-12 620 views
   為左慶祝我同老公結婚週年記念,於是又同死野出左去食飯慶祝,而等一向為貪心,成日咩都想食少少既關係,所以老公就帶左我去呢間放題,好讓滿足吓貪吃既我一出𨋢口就好多人等緊位,好彩老公一早Book左位,唔係射一定走人+西面,入座後桌面就有一本小黃頁,入面係點菜紙,種類有好多,於是待就起勢畫畫畫,一陣之後美食好快就到先黎就有刺身,的揀左三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子及螺刺身,食入口中口感QQ好新鮮,清甜之餘更很爽口,很是美味!再黎有黑松露牡丹蝦壽司,黑松露香氣撲鼻,加上牡丹蝦的爽彈口感╴這確是美味得令人想一食再食~緊接有我很喜歡的清酒煮蜆,味道清新之餘亦無沙,食吓食吓好被我KO老公叫風的火炙和風牛肉壽司比想像中好食,牛肉入味又唔會太咸,加上香濃等燒汁下,尤是美味無窮!然後又送來了我超愛的日本天婦羅南瓜及蕃薯,炸粉唔算多,能食到南瓜及蕃薯本身的甜香,很是難得,食到老公都好好味而另一最愛的一口牛柳粒又是煮得剛好,食落軟香之餘亦充滿牛肉本身的濃濃肉香,確是十分好味鹽燒雞軟骨也燒得極之香脆,微咸的口感加上軟骨的嚼勁吓,用來送酒最為合適澱粉怪的我就叫了熱稻庭烏冬一嚐,送來時仍熱熱的,加上口感彈牙,屬中上

三文魚、吞拿魚、螺、甜蝦、帶子刺身
黑松露牡丹蝦壽司
清酒煮蜆
火炙和風牛肉壽司
日本天婦羅南瓜及蕃薯
一口牛柳粒
鹽燒雞軟骨
熱稻庭烏冬
澱粉怪的我就叫了熱稻庭烏冬一嚐,送來時仍熱熱的,加上口感彈牙,屬中上水平,滿意!
芝麻雞翼、吉列魷魚圈、芝士年糕
之後就有老公愛食既芝麻雞翼、吉列魷魚圈、芝士年糕,個樣得之餘,食落完全唔覺得油,雞翼炸得金香美味,魷魚圈就充滿嚼感,年糕亦很軟香,食得我倆都很是開心
北海道牛乳奶凍
紐約芝士凍餅
食到差不多半飽後,我就走左出去大門口附近既自助區睇吓仲有咩好食,原來有多款甜品飲品俾客人任食,凡又唔執輸拎左D返埋位食
木糠布甸
木糠布甸做得唔錯,口感滑溜又唔覺好肥,同時亦唔太甜
Movenpick雪糕
跟著待應又拎左張雪糕紙俾我,一見到超開心,原來呢度係有我最愛既Movenpick雪糕,超正

總結成餐飯都好味,今餐食得我同老公都好開心
2016-12-12
$280 (Dinner)
Celebration
Anniversary