2023-03-13
呢間門口好靚💕❗️係趟門設計🧡好有日式小店既感覺。入面裝修以🪵木既材質為主,好似去咗🏡日本人嘅屋企禁😆店內有街機同board game,食飽後可以玩一陣消化下👍🏻😆(玩到餓😏又再食野⁉️)。環境幾好舒服嫁,唔玩game都可以坐喺度傾偈🗣️。 我哋兩個人,職員安排咗一張六人長枱俾我哋,有啲懷疑人生添🤣。樓面得兩個侍應走來走去,所以落單同上菜嘅速度有啲慢(等到花都謝😅🥀)。▪️鹽麴唐楊炸雞🐔炸雞岩岩炸好,熱辣辣♨️香噴噴👍🏻外層酥脆,雞肉多汁嫩滑💦😋▪️ 炭烤原條鰻魚蛋包飯🍳鰻魚好大條放喺蛋包飯上面好吸引。鰻魚嘅炭烤香味唔突出,厚薄適中,肉質唔柴。蛋皮唔係全熟,似炒滑蛋有啲半流質,唔會太老,但係無乜蛋味。飯係🥫茄汁炒飯,濕濕哋💧💧唔係乾身嘅。成個鰻魚蛋包飯味道一般,打卡一流📸。▪️吉列魷魚圈🦑魷魚圈即炸嘅,所以外層香脆。▪️A4黑毛和牛壽喜燒🐮壽喜燒配料都幾豐富,湯底味道濃郁。🥩牛肉大塊得來都有啲牛味跟住兩杯飲品🍸🍹都係用咗日本雪糕🍦。▪️雪糕紅豆冰🍧唔會太甜又有一粒粒紅豆🫘口感。好好飲▪️柚子雪葩梳打🍨柚子味好香,又有果肉口感豐富。加埋梳打水甜度適中。就算有雪糕都非常清爽。 🫶🏻整體而言,食物不過不
▪️鹽麴唐楊炸雞🐔
▪️ 炭烤原條鰻魚蛋包飯🍳
▪️吉列魷魚圈🦑
魷魚圈即炸嘅,所以外層香脆。
▪️A4黑毛和牛壽喜燒🐮
壽喜燒配料都幾豐富,湯底味道濃郁。🥩牛肉大塊得來都有啲牛味
跟住兩杯飲品🍸🍹都係用咗日本雪糕🍦。
▪️雪糕紅豆冰🍧
唔會太甜又有一粒粒紅豆🫘口感。好好飲
▪️柚子雪葩梳打🍨
🫶🏻整體而言,食物不過不失,勝在價錢唔貴。鰻魚蛋包飯同壽喜燒雖然唔係特別出色,但係大大份都係$100左右(晚市喎‼️😯),CP值唔錯嫁🆙👍🏻個人覺得炸雞真係好味,有機會要試吓啦😋 仲有虎蝦意粉🦐🍝都係招牌菜之一,可惜今次未試到,唯有下次有機會先再試吓啦❗️