2023-12-27
一行八人坐喺門口張長枱,但係餐廳竟然話呢一個空間係一個私人房,仲要收min charge,實在令人白事不得其解,因為嗰度明明就係一個所有人都會出出入入嘅門口位, 算啦食物嚟講,可能我唔係太食得慣高級嘅印度嘢?完全唔覺得有啲咩咁好食,我反而更加鍾意地到嘅印度小店前菜味道比起咖哩較特別一啲,tandorri platter 冇乜燒烤嘅味道,又係普普通通,呢個價錢,我覺得主要係嚟食賣相truffle naan 冇truffle味,冇嗰一種上枱前即烤嘅感覺最令人意想不到嘅係,當我嘅朋友話想要用oatmilk嚟整chai tea latte,印度籍服務員竟然講一句no!we can not do that,冇諗過酒店員工竟然會咁樣回應一個客人,當然你可以同客人講我哋冇辦法做到,但係唔係用呢種語氣同埋字眼囉,扣曬分