2017-11-04 1168 views
係銅鑼灣行完街揾野食,接左呢張傳單,見92蚊有個set dinner, 佢話新開左7日。心諗,新開既餐廳,為左吸客,應該會比心機做,咁就試下啦。入到去環境一般,有d似X樂,X活既感覺。不過,D餐具竟然係公雞牌既。之前去過馬來西亞旅行, 記得係Madam Kwan's到食過椰漿飯,好好食,唔知呢度有冇呢。原來呢度出名食雞飯,不過我係走時先見到呢個招牌,所以冇試到。原來係集團經營既,別府集團都應該唔差掛??香煎魚餅,食到有碎骨,不過煎得唔錯,唔會太濃,有鯪魚味。鮮魚湯龍躉頭米線。首先個湯係清甜既,幾好。龍躉頭就唔好有期望啦,話明係魚頭,所以真係無乜肉食,不過 d肉真係好甜好滑,所以個湯先咁入味。至於d米線,唔多點,淋姐姐,感覺浸左好耐咁。要改善下啦。至於個辣椒醬,普通貨,超市都可以買到。麻辣貓耳朶,呢個係成餐最好食既。冷盆,爽口彈牙,麻辣味濃,夠入味,係我接受到既辣到,份量都算多,值得一讚。最期待既椰漿飯呀呢個係小魚椰漿飯配香茅豬扒及太陽蛋。講左個飯先,佢雖然落左椰漿,但冇一坺野咁,d米係一粒粒清晰可見,很好。一口吃落去,椰香撲鼻,質感乾爽,沒有黏住漿糊既感覺,好食。至於隻蛋,做到流心效果

入到去環境一般,有d似X樂,X活既感覺。

不過,D餐具竟然係公雞牌既。

原來係集團經營既,別府集團都應該唔差掛??

香煎魚餅,食到有碎骨,不過煎得唔錯,唔會太濃,有鯪魚味。

最期待既椰漿飯呀
呢個係小魚椰漿飯配香茅豬扒及太陽蛋。講左個飯先,佢雖然落左椰漿,但冇一坺野咁,d米係一粒粒清晰可見,很好。一口吃落去,椰香撲鼻,質感乾爽,沒有黏住漿糊既感覺,好食。至於隻蛋,做到流心效果,很好。香茅豬扒就唔多點啦,淡而無味,而且煎得唔夠香口,一d口感都冇。佢d伴菜,花生反而好脆好香口,魚仔也可以,用黎伴椰漿飯確係絕配。成個飯既敗筆處就係塊香芧豬扒到,如果唔係就好好食啦。

餐飲要左一杯羅漢果水和一杯斑蘭檸檬意米水,不用加錢,反而其它大路飲品就要加錢啦。
羅漢果水唔苦,而檸檬意米水就好足料,酸酸地,兩杯都可以幫助清熱排毒,唔錯。
2017-10-29
$101.5 (Dinner)
  • 麻辣貓耳朵