2019-05-15 239 views
鍾意飲咖啡嘅朋友一定聽過呢間來自日本嘅coffee shop。 原本只得尖沙咀有舖頭,而家越開越多,鰂魚涌、IFC 同堅離地城都有。未講佢味道之前有樣野值得一讚-- 佢全部分店都開係d打卡點/有靚景嘅地方。除咗吸引咖啡愛好者,仲成功吸引倒唔少港女專程去打個卡🤣 裝修行簡約風,以白色做主調,非常舒服。佢有得揀Single origin(單品豆) OR Blend coffee(綜合豆)。如果你想試真某隻咖啡豆嘅味道就揀前者。如果你想有個豐富d/balance d 嘅味道,例如佢會係mix 左較酸同較苦嘅豆一齊,就可以揀後者。今次就叫左Single origin 嘅熱Latte。佢咖啡同奶嘅比例啱啱好,口感好細膩同滑。試過呢度嘅咖啡真係返唔倒轉頭,係其他連鎖咖啡店無得相比嘅味道。亦因為呢個原因佢比一般咖啡貴10蚊8蚊,不過個人覺得值,試試無妨😎跟住另一次試左凍嘅Single Origin Latte。凍嘅奶味更出,甜味以凍飲嚟講真係算少,啱我呢d唔鍾意食落超甜口味嘅人。少d甜先可以試真咖啡豆嘅味。未攪勻嘅時候仲有少少虎紋嘅感覺,最啱港女打卡。haha