一向都有食開鴻福堂的燒賣、龜苓膏,仲有買佢地的自家湯套票,飲佢地的自家湯,尤其是花膠響螺雞湯。今次試食了瑤柱蘿蔔糕和紫香芋頭糕,兩樣糕點都好易切,唔會散開。佢地長方形的盒,好易收藏同易打開食用。 瑤柱蘿蔔糕好有蘿蔔味,臘腸唔肥膩,仲見到唔少的瑤柱絲。蒸出來軟軟的,煎出來好香,又唔會散。 至於紫香芋頭糕,看見不少紫米和芋頭粒,不過紫米味道就唔係太出,可能唔想蓋過芋頭的香味啦。 不枉佢地以無添加健康產品為宗旨,用優質天然材料,無添加防腐劑 及人造色素,所以食完之前唔會覺得好口渴,即係唔多味精啦。整體來說,兩款糕點都good good,可以用自家club會員價55折訂番d新年自己食及送比親友,唔洗自己整啦...hehe!

2010-12-22
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Other