2025-03-23 820 views
開瓶費:Free有鑊氣係大全街開舖,附近餐廳好多,競爭激烈!但佢居然閒日可以滿座再翻枱,果然厲害小菜價位好合理,全天候免茶介加一,即係明碼實價!今時今日好難搵到OpenRice訂座送小食,手拍青瓜,一啲都唔hea,入味足料涼拌皮蛋用上金皮蛋,不過味道唔及黑皮蛋濃烈,中間嘅細青椒微微辣,但係帶點甜黑鑽炸豆腐 $ 88呢個有睇頭又好味,上枱一段時間都冇變淋,炸皮非常出色同時豆腐調味剛好,比其他餐廳味都唔落更好時令花蛤皇:豉椒炒 $ 188雖然冇預訂,但店員話係最後一份,於是試試。鑊氣、味道、料頭都足,不過花蛤皇感覺唔夠大隻,而且少少偏貴。。。紅棗雲耳蒸三黃雞 $ 98師傅可能驚雞唔熟?雞蒸過籠偏熟,肉少柴。。。整體味道係好嘅魚湯鮮竹泡菜苗 $ 78魚湯奶白,枝竹唔少,菜苗就係娃娃菜,份量十足,鮮甜爽食物款式多,質素中等,最緊要價位合理,地點都方便,店員有禮貌,上菜亦唔會趕收工地快,可能全院滿座關係啦,不過我就係鍾意慢慢一道道菜咁上
開瓶費:Free

涼拌皮蛋

黑鑽炸豆腐 $ 88
呢個有睇頭又好味,上枱一段時間都冇變淋,炸皮非常出色
同時豆腐調味剛好,比其他餐廳味都唔落更好

時令花蛤皇:豉椒炒 $ 188

紅棗雲耳蒸三黃雞 $ 98
師傅可能驚雞唔熟?雞蒸過籠偏熟,肉少柴。。。整體味道係好嘅

魚湯鮮竹泡菜苗 $ 78
魚湯奶白,枝竹唔少,菜苗就係娃娃菜,份量十足,鮮甜爽

2025-03-11
$245 (Dinner)