2023-03-31
工作之餘都要適當放鬆下,今次友人帶左我嚟位於誠品內嘅Ninety's ,估唔到係呢度都有海景睇,望住海食飯寧舍relax,冇介紹錯可能喺誠品書店裏面嘅關係,成間cafe感覺特別寧靜,未入坐之前已經聞到淡淡咖啡香味。睇返menu發現佢係fusion菜,好特別,而且仲有好多款色揀,無論飯,肉類,包,意粉定pizza都有。BRAISED AUSTRALIAN WAYGU BEEF CHEEK w/ DRUNKEN BEEF GRAVY一上枱已經聞到好香牛肉味,生熟程度啱啱好,肉色有少少粉嫩,估計係因為慢煮嘅關係,牛面頰嘅跟腱位已經燉淋曬,充滿左骨膠原嘅感覺。薯蓉有少少松露味,仲有菇,加埋冇留手嘅大量配菜好fresh 。PIGGY PIGGY (s)嚟到已經好吸引眼球,但令我地好好奇一條條骨嘅burger 點食好😂層次好豐富,豬肋骨好好食,食食下有食燒味嘅錯覺。另外值得一讚係個鬆脆嘅包,鬆化不油膩仲有蘋果芥末醬,好味到令人想買樽醬走
PIGGY PIGGY (s)