2017-05-21 79 views
經朋友介紹去黎到沙田呢間隱蔽意大利風嘅餐廳,這裡地方雖然不算大,但尚算寬敞坐得很舒服。另外每枱都有附上一樽橄欖油和黑醋,客人坐低就收一份暖暖嘅餐包配送。睇到餐牌感覺食物相片吸引價錢合理,期待一下今天晚餐黑松露野菌燒帶子意大利粉,黑松露味道未能帶出,帶子微微燒兩面味道鮮甜清新可口,其肉厚多汁、意粉爽口彈牙,可是橄欖油落多咗,令整體失色帕爾馬火腿火箭菜薄餅,pizza 㡳薄薄以為好易碎,拎上手非但不會仲好香好脆口,Parma ham肉嫩,色澤透亮既鹹香冇羶味,加埋最頂既香濃火箭菜好fresh冇肥膩感覺,配以濃濃既芝士及醬料等,清新美味芝士煙肉焗半殼青口,青口都幾大隻,肉質肥美厚身,感覺好新鮮,芝士味道好香,配上煙肉既咸香,味道惹味濃郁最後真係意想不到沙田有一間有質素嘅餐廳,整體地點環境及食物都算吾錯,可媲美一些高級意大利餐廳。連冷氣機都有擋風唔會直接吹到客人。呢餐不用$350已經食到超水準的一餐。真心誠意推介
贈送橄欖油黑醋配餐包

黑松露野菌燒帶子意大利粉
黑松露野菌燒帶子意大利粉

芝士煙肉焗半殼青口

貼身嘅空調,風唔會直接取到客人
芝士煙肉焗半殼青口