2020-06-29 36 views
平少好少出城😶😶😶銅鑼灣唔算好熟路,行行吓我哋兩個都蕩失咗路⋯⋯🤭🤭🤭諗住睇吓有啲咩食嘅時候,發現呢一間「囍筷」小店😯😯😯原來係台灣菜!食台灣野都好喎小店空間有限堂食嘅話呢,要等一等!想食嘅就要等一等!唔係就要可以買去其他地方食😝門口簽滿咗餐廳嘅菜單!款式都有好多!我哋睇吓有冇啲啱嘅食先🤩🤩🤩樣樣都好似好吸引!我想食台灣牛肉麵好耐啦今日可以滿足一下!牛肉麵嘅份量都幾多牛肉有五大嚿!舖頭好細心將湯同材料分開!咁樣嘅話啲面,就唔會浸到林晒啦!真係每一舊都好肥美!而且牛肉炆得好入味!食多兩舊都仲得呀!再叫咗一個雞扒蔥油拌麵,份量都超級多!!雞扒係雞俾肉嚟嘅食落口特別滑!仲有好多台灣小食都想食咁就嗌多個鹽酥雞!揸得啱啱好肉質重好多汁,調味料唔會太重食落口啱啱好!

樣樣都好似好吸引!我想食台灣牛肉麵好耐啦今日可以滿足一下!

真係每一舊都好肥美!而且牛肉炆得好入味!
食多兩舊都仲得呀!