2019-06-20
今晚同朋友在觀塘上完堂之後,順便在附近找個地方食完晚飯先至返屋企,見到呢個商場未行過行入去望吓,見有d易拉架介紹呢間有生蠔和見其他介紹幾吸引我就和朋友決定入去尋食一番先呢間餐廳環境裝修幾靚感覺幾舒服我哋叫左個一個套餐、主廚特色小食拼盤、三文魚籽海鮮墨汁意大利飯、生蠔半打和芒果香橙沙冰。待應送上兩片麵包等我哋開吓胃先$10/1pc生蠔:洗得幾乾淨冇殼碎,入口幾爽甜,帶d金屬味主廚特色小食拼盤:炸雞翼外脆內嫩、炸魚柳質結實,鹹鹹味味、炸魷魚圈外脆內裏彈牙嫩滑、炸芝士條鹹香煙韌、炸黑松露蝦春卷好香黑松露味三文魚籽海鮮墨汁意大利飯:青囗和蜆肉鮮甜美味,海蝦和墨魚美味彈牙,墨汁意大利飯入囗煙煙韌韌,加埋個三文魚籽一齊食鹹鹹地好惹味套餐選左燒西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁餐湯係:燒蕃茄忌廉湯,入囗幾濃蕃茄味,酸酸尾尾頭盤:黑松露意大利雲吞,黑松露味好香濃,雲吞加埋炸脆絲一齊食有雙重囗感主菜:燒西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁,肉質軟軟腍腍,豬味濃郁,墊底既紫薯香甜可口另外,朋友叫左杯芒果香橙沙冰:賣相幾吸引,飲落口一飲同時感覺到芒果和香橙既香甜同清新
行入去望吓,見有d易拉架介紹呢間有生蠔和見其他介紹幾吸引
我就和朋友決定入去尋食一番先呢間餐廳環境裝修幾靚感覺幾舒服
待應送上兩片麵包等我哋開吓胃先
套餐選左燒西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁
餐湯係:燒蕃茄忌廉湯,入囗幾濃蕃茄味,酸酸尾尾