2019-05-30 104 views
黎到諾士佛臺,揀左呢間名字頗有意思的salted pig餐廳🤣餐廳分戶外和室內,戶外已經坐滿人了,但室內還有少量空位唔洗等位好開心「octopus & chorizo」內有八爪魚、辣肉腸、番茄、薯仔、橄欖等等配料😆八爪魚很新鮮,醬汁酸酸甜甜,搭配烤多士好開胃「piggy riblets」炸得十分乾脆的肋排,送酒一流「suckling pig」今晚的主角歐式脆皮豬終於黎到!我們叫了四分一份量,都有四大塊呢!脆皮豬的皮好似薯片咁薄,而且超脆🤤肉質都幾軟棯「bacon mac & cheese」作為suckling pig的配菜,份量真的十分驚人!呢個芝士通粉十分邪惡,每口都係滿滿芝士,正「roasted halibut」比目魚柳很新鮮,嫩得黎唔會一夾就散。藏紅花燉飯同魚好夾,推薦最後仲叫左兩杯cocktail,分別係Guava Royale 同 the salted pig tea。個人覺得Guava Royale好飲d,酸酸甜甜又有少量氣泡,女仔一定鍾意

餐廳分戶外和室內,戶外已經坐滿人了,但室內還有少量空位
唔洗等位好開心

「piggy riblets」炸得十分乾脆的肋排,送酒一流