2023-05-09 66 views
放工黎到尖沙咀諾士佛臺呢頭chill一chill,見到呢間gulu gulu 個名幾特別,就去試下。餐廳除左有酒飲之外,仲有各式主食、甜品、小食,仲有串燒添! 1️⃣串燒組合($138) 包括日本多春魚、日本厚油揚、大蔥鴨胸串、煙肉車厘茄串同埋秋葵。當中最鍾意既係煙肉車厘茄,車厘茄酸酸甜甜,好好咁平衡到煙肉既油香同鹹味~  2⃣️Set Dinner($198) 👉布袋芝士伴車厘茄沙律 芝士好大一舊🧀️沙律有用醋調味,同埋芝士一齊食唔會太膩,係一個好好既開胃前菜👍  👉慢煮法式油封鴨脾配藍莓燒汁(+$25) 鴨脾個皮好脆😳個皮脆得黎有少少皮下脂肪食到啲油脂感咇出黎🤤然後再食到入面既鴨肉。藍莓燒汁幾特別,燒汁既base感覺上再多啲果香。另外個鴨脾仲配上薯蓉,薯蓉係偏實既質感,感覺冇落太多忌廉或者奶,更加食到薯仔既味道。  👉炸魚2件 好脆好脆!咬落真係會喀嚓聲😂  3⃣️杜洛克豬梅肉蒜香欖油意粉($90) 個意粉既豬肉份量都幾多粒,味道係鹹鹹香香咁,都幾惹味。
1️⃣串燒組合($138)

串燒組合
2⃣️Set Dinner($198)
👉布袋芝士伴車厘茄沙律
布袋芝士伴車厘茄沙律
👉慢煮法式油封鴨脾配藍莓燒汁(+$25)
慢煮法式油封鴨脾配藍莓燒汁
👉炸魚2件
炸魚
好脆好脆!咬落真係會喀嚓聲😂
3⃣️杜洛克豬梅肉蒜香欖油意粉($90)

杜洛克豬梅肉蒜香欖油意粉
個意粉既豬肉份量都幾多粒,味道係鹹鹹香香咁,都幾惹味。
串燒組合
布袋芝士伴車厘茄沙律