2021-10-05
一直想來試試。雖然位置少少偏,但附近環境好清靜,啱晒假日慢拍節奏。好驚喜! 大廚有一手,煙烤豬腩煮到剛好,雖見厚厚的一件,還以為肉會好實,刀一落,切得好利落容易,肥肉&豬皮部分咬口爽彈牙,好正,肉唔實唔嚡,辣汁微微辣、甜,配對豬腩令其消減啲肥膩感,推介!而且對自己美食有堅持&信心,相信價錢已反應品質,不另收加一👍室內佈置令人感覺十分舒適,空間感又足,本想點個美食兼享受一下悠閒,可惜坐旁邊嘅一家3口+他們2個友人,在一個溫柔寧靜嘅氣氛內放聲高談大笑,回音困於室內,「迴響如同幻覺」,一下將場景轉到大排檔一樣,真掃興,速速食完,快快離開。做個識趣、識看環境、有品嘅食客好重要。基本上,對廚師有信心,必來再試其他食品,希望下次好運,遇上用咀來品嚐美味而非喧嘩的好食客。
做個識趣、識看環境、有品嘅食客好重要。