2022-07-01 309 views
原本今日中午諗住試新開的日本嘢,但等唔到位🥺,唯有 second choose 就是這間芽籠,不過都要等15分鐘,心諗,只剩下半小時,又未入得,想走之際,就到我們,好在一早已諗定食乜嘢,一入去未坐低便即刻叫,上菜非常之快, 5分鐘已有得食👍🏻,我們叫了1) 芽籠喇沙摻摻 - 以我來講中度辣👍🏻,好香嘅椰子味👍🏻,都算足料,但蝦是開邊的,變成薄片😅2) 白胡椒肉骨茶配米飯 - 胡椒味濃郁,少少辣,勁 like 👍🏻。米飯,真的是米飯,一粒粒的,可能預咗撈湯,所以較硬生3) 咖也多士配溫泉蛋 - 一搬,無咖也味,食落似奶油多,點落啲蛋漿(加了醬油)度,只覺得滑嘟嘟,熱熱地加凍凍地嘅感覺4) 參巴雞肉串燒 - 還可以,不算嚡,少少辣👌5) 凍吉仔話梅水 - 正👍🏻

4) 參巴雞肉串燒 - 還可以,不算嚡,少少辣👌

5) 凍吉仔話梅水 - 正👍🏻