2017-05-05
大邊爐-依家火鍋店裝潢、環境、座位都令人覺得好舒服,食火鍋食得咁舒服都係第一次!-海鮮刺身拼盤($438)-有加拿大象拔蚌、鱆紅魚刺身同帶子刺身,象拔蚌食落好爽口,味道鮮甜,鱆紅魚口感軟熟,有魚鮮味;帶子好大粒,口感厚實,味道鮮甜!-冬瓜鮮雞湯底($88)-夏日炎炎可以消下暑,湯底偏清淡,冇落太多嘅調味,用雞去熬出嘅鹹味同鮮味,入面仲有花膠添,真係要飲多兩啖。-桶蠔($138)-一望就知又大又肥美啦,成隻都漲卜卜,食落口感厚身,咬落就噴汁d蠔汁出黎,有好香嘅蠔再混集海水嘅鮮味,味道鮮甜!-手切肉眼邊肥牛($258)-咬落好嫩口,味道冇牛嘅騷味,吞落口之後,口先散發一陣牛鮮味,質素非常好!-大邊爐四式餃($72)-有鮮蝦餃、莧菜帶子餃、西洋菜餃同瑤柱菜肉餃,非常推介佢嘅莧菜帶子餃,皮薄而餡料非常鮮甜,菜仲吸哂帶子嘅鮮味,材料新鮮,口感爽脆;西洋菜餃入面都有隻爽口彈牙嘅鮮蝦,值得一試!瑤柱菜肉餃味道係好食,但相比之下就比較平庸!-
海鮮刺身拼盤($438)
冬瓜鮮雞湯底($88)
桶蠔($138)
手切肉眼邊肥牛($258)
大邊爐四式餃($72)