2015-06-12 268 views
我一直都想試豆花妹撈米線,今日終於有呢個機會! 呢個米線由兩個年青人參加TBB既創業節目所開既,直至以家已經有6間分店,其實算無一個創業成功既例子啦!黎到豆花妹撈米線當然試豆花撈米線 =] 一個套餐加野飲就33, 其實會覺得都唔算平,仲要無位錯住食,但當你收到食物個時就會覺我幾抵! 因為真係妹足料~野飲仲要係特飲,雖然本人就覺得有少許偏甜,但配合米線飲就甜度還可以,但下次再食就記得叫少甜!配料叫左甘薯條,其實就係炸蕃薯~ 甜甜的,非常可口,份量亦多。至於朝牌菜,撈米線,我亦覺得很不錯!配肉碎同一D花生、”言西”、豆花、蔥,混合上黎食,味道咸道剛好,亦有去食雲南米線既味道,少少咸得黎帶點微麻辣,由於本人都叫做食得下辣(譚仔小辣的常客)~所以如果辣多少少就好,不過老闆應該覺得唔係人人可以食得辣,所以先唔會咁辣~不過既是如始,如果帶得自己揀選辣度會更好,迎合不同人既口味~至於豆花,我亦覺得好新鮮,當食到帶點乏味既時候,食一口,就會感到好清新,因為係冷既味道又偏淡,所以一啖豆花一啖米線,又唔會覺得厭啦!
2015-04-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)