2017-07-14
lunch 突然想食餐豐富d,朋友介紹左--炎丸餐廳好大亦好有空間感,值得一讚侍應服務態度好好,有笑容有禮貌。。。講講佢個lunch ,我地點左兩個定食餐:定食Menu:。。。第一個餐:刺身定食(白飯,沙律,味噌湯,蒸蛋,重有d 配菜)。。。第二個餐:炎丸御膳(白飯,蒸蛋,刺身,牛腸煮,燒魚,薯仔沙律,味噌湯,鹽辛魷魚)。。定食外觀好吸引特別係炎丸御膳,用左個大竹筒,上菜時,格黎枱都望左過黎。。刺身:新鮮度80分(三文魚欠少少),尚算厚切,Wasabi可以再辣d會更好。。。蒸蛋:外觀就好靚,但我覺得蛋味唔夠濃唔夠香,比較淡味,但材料都夠多。。。燒魚:我好鍾意食魚,le 個燒魚唔錯,唔乾身,重有魚汁,煎得外面脆脆,魚汁鎖左入面,油分岩岩好,值得一讚。。。薯仔沙律:味道冇乜特別,但夠凍,外觀精緻。。。鹽辛魷魚:唔知大家鍾唔鍾意食生魷魚,口感有d似生魷魚,凍食,少少辣,個醬汁調得唔錯,好食。。。牛腸煮:我本身唔太鍾意食肥膩野,如果大家鍾意食,值得一試,不過偏甜左少少。。。最後贈送左我地雪糕(我記得有曲奇,綠茶,朱古力)。。。曲奇味雪糕:值得一提雪糕味道唔太甜,重點係為左保持冷度,匙羹同個碗係
餐廳好大亦好有空間感,值得一讚
侍應服務態度好好,有笑容有禮貌
。
講講佢個lunch ,我地點左兩個定食餐:
定食Menu:
第一個餐:刺身定食
(白飯,沙律,味噌湯,蒸蛋,重有d 配菜)
第二個餐:炎丸御膳
刺身:
蒸蛋:
燒魚:
薯仔沙律:
味道冇乜特別,但夠凍,外觀精緻
鹽辛魷魚:
牛腸煮:
最後贈送左我地雪糕
(我記得有曲奇,綠茶,朱古力)
曲奇味雪糕:
值得一提雪糕味道唔太甜,重點係為左保持冷度,匙羹同個碗係好凍,(le個位值得一讚)
分享完畢🙇🏻♀️