Again and again 觀塘區餐廳真係好多好多, 食來食去都食唔哂, 不過唔知點解我同同事都係重覆再重覆都係去來去去都係個幾間, 當然偶爾都係要食下D 高檔少少既餐廳啦, 同同事商量左 不如去 "魔膳" 啦  (其實第二次來呢間餐廳, 第一次係公司 Christmas Lunch, 當時都有寫過野食好食有驚喜除左個湯, 不過 Christmas 太多人忙 等左好耐先有野食)就係咁我地就上來再次上來睇下有咩好野食! 今次得4個同事 唔好次上次咁 有 80人...上次冇 post 場地相, 今次補返數先..... again 場地係超大  加上早到未見有人頭湧湧情況, 不過坐左一陣就話咁快 fill up 左, 真係比個勁同叻佢地!入到來同上次一樣去望望個 Salad bar 睇睇有咩食先, 不過上次就人多到呢比人掃哂, 我個次只係食左粒 jelly 咁大把, 今日所見 wow 都幾多野食wor, 加 $20  就有個任 refill 食到飽既 Salad.... 不過小弟冇加 $, 因為最近細食左, 加上我係肉食者 not 草食男 入正題睇 menu, 同同事睇哂前三頁段抉定左要

佢地!
入正題睇 menu, 同同事睇哂前三頁段抉定左要4份唔同既野食 share

雞扒配蔥炒薯跟蘑菇汁 (我食的) (超有驚喜)

-  雞皮脆而不油, 雞扒切出來係有汁, 而且又唔乾又唔"鞋" 整到岩岩好, 一流呀!
- 薯仔係炒過煎過 同樣唔油又帶有蔥香, 同埋全熟 (我試過其他出面唔熟著仔既入面係爽口勁生) 所以佢地魔膳煮得好好
- 仲有洋蔥, 翠肉瓜 (唔苦好新鮮)
雞扒配蔥炒薯跟蘑菇汁
薄切西冷牛扒三文治配暖沙律 (男同事叫) (勁勁勁勁驚喜)

- 成日都話食野要留心 menu, 勁勁勁勁驚喜唔係講食物味道, 而係上左菜先知係三文治, 只因同事佢心急見到 "西冷牛扒" 咩都唔睇就即叫........
 again and again 要睇清楚
- Anyway 佢就冇計啦, 只有硬食, 我呢D 薯條怪見到咩著都照偷來食, 一食入口,
 眼發光, 好香呀!!!!! 唔知佢地用咩油炸啦, 不過總之就好食啦!
- 到佢食個三文治啦, 同事話好食, 薄切西冷牛扒唔硬, 唔會痂牙, and then 個包又好軟身, 夾入去好 match 不過同事話有D 乾, 如果有D 汁係入面好更好更 perfect
薄切西冷牛扒三文治配暖沙律
黑松露意大利飯 (細細粒女同事叫)
- 同事話見到有素 menu 佢今日又唔想食肉, 咁佢就叫左呢個來 share
- 佢地有送田園 Salad
- 意大利飯一到個D 黑松露味好勁 隔離都聞到哦
- 為食既我又係覺得隔離飯香偷左少少來食試一試, 對面男同事都偷左佢一D
- 最後比女同事投訴, 點解冇哂D  蘑菇, 其實比我地兩個男人偷食哂
- 蘑菇真係好好好好好食, 因為個人鍾意食
黑松露意大利飯
雞肉粟米忌廉意大利飯 (女同事叫)
- 呢個比起上面三個來講冇咩驚喜, 正常既雞肉粟米忌廉意大利飯
- 不過值得一提既係意大利飯唔會好似生米咁硬, 軟硬岩岩好
雞肉粟米忌廉意大利飯
餐飲正常, 食物係主要 focus

蘋果汁 (左上) 玫瑰花茶 (右上) 蜜桃紅茶 (右下) Cappuccino (左下)
餐飲
買單成為 $324
Overall 食物比上之有水準多好多, 服務比上次好超級多, 環境衛生完全 A grade, 冇野可以 complain (again 上次 Christmas 大多人可能做唔切), 下次會再 visit!!!

今次連 menu 都 upload 上來方便大家來之前可以睇定食D 咩好野
2016-04-25
$80 (Lunch)
雞扒配蔥炒薯跟蘑菇汁
薄切西冷牛扒三文治配暖沙律