Green Orange

2024-10-22 238 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯同朋友一齊去左上環一間主打創意fusion 菜餐廳,有推薦套餐Deluxe Dinner Set $998,想去朋友去試下Housewine for 2有紅/白/氣泡酒⭐️Starter黑松露蟹肉多士造型特別又好睇,係多士上面有黑松露蟹肉蓉,味道鮮甜又香脆烤蜜糖啤梨伴巴馬火煺沙律又鹹又甜嘅配搭,巴馬火腿配上烤過後亿軟啤梨,非常清新開胃另外亦加了套餐之外嘅一個小食法式千層薯伴三文魚子外型非常之靚,又好食非常推薦!香脆可口!⭐️1st Main慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵|日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯我自己就比較鍾意日本蠔伴南瓜忌廉汁意大利飯,意大利飯嘅口感軟硬適中,而且南瓜本身有嘅甜味非常之濃郁香甜,日本蠔配搭上非常不錯,而且好香脆意粉相對嚟講,就比較清新而且帶有海鮮⭐️2nd Main 摩洛哥燉羊膝|10oz美國頂級西冷牛扒無論係羊膝定係西冷份量都好大,鍾意個羊膝口味,配搭了薄餅,點上醬汁食用真係好正!美國西冷入邊粉嫩多汁,肉味同脂肪分配都唔錯,配菜亦都豐富,兩個主菜我都好鍾意⭐️Dessert焙茶焦糖燉蛋焙茶味燉蛋都好特別加上茶味濃郁
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Housewine for 2有紅/白/氣泡酒

⭐️Starter
黑松露蟹肉多士
造型特別又好睇,係多士上面有黑松露蟹肉蓉,味道鮮甜又香脆

烤蜜糖啤梨伴巴馬火煺沙律
又鹹又甜嘅配搭,巴馬火腿配上烤過後亿軟啤梨,非常清新開胃

另外亦加了套餐之外嘅一個小食
法式千層薯伴三文魚子
外型非常之靚,又好食
非常推薦!香脆可口!

⭐️1st Main

意粉相對嚟講,就比較清新而且帶有海鮮

⭐️2nd Main

摩洛哥燉羊膝|10oz美國頂級西冷牛扒

⭐️Dessert
焙茶焦糖燉蛋
焙茶味燉蛋都好特別
加上茶味濃郁配搭焦糖唔會覺得好甜

你嘅支持就系我嘅動力!記得點贊❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Green Orange (上環)
上環永樂街50號昌盛大廈2樓

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯