2023-12-27 45 views
今日約咗朋友嚟到荔枝角食任食大閘蟹海鮮火鍋放題,大閘蟹竟然可以任食真係抵到爆,除咗佢之外仲有龍蝦同埋其他海鮮,雖然其他海鮮冇得任食,但係有大閘蟹,仲有幾款鮮肉類,串燒,炸物,蒸點心,雞翼和甜品等都係任食,實在太豐富太抵食啦!清蒸大閘蟹係一道簡單但又極具品味嘅海鮮佳餚🦀,尤其係喺蟹肉最肥美嘅時節食,味道簡直無得頂!首先,呢個大閘蟹選嘅就係活蹦亂跳嘅新鮮蟹,蟹身肥厚,只要蒸幾分鐘就可以將佢嘅鮮甜完美封存。清蒸嘅方式保持咗蟹肉本身嘅鮮味,一啖嚟,鮮甜嘅蟹汁同細嫩嘅蟹肉喺口中緩緩散開,令人垂涎三尺😋。更加唔可以錯過嗰層蟹黄,濃郁嘅口感配上輕輕嘅海鮮味,簡直係絕配👌!啖啖肉質都滑溜得黎鮮甜,頂級享受。而且,喺食嘅時候,加嗰少少姜絲同醋,可以去腥提味,呢個配搭真係一流👍。總體嚟講,清蒸大閘蟹係一個能夠體現食材原汁原味嘅好選擇🥇,食客如你想品嚐最純粹嘅海鮮鮮味,一定唔好錯過!🤤我哋一行四人,所以呢一個一次性極上蒸海鮮鍋,配咗隻開邊龍蝦🦞,龍蝦大大隻蝦味十足,鮮甜彈牙!就咁清蒸鮮味激發晒出嚟。蒸鍋入邊仲有日本帶子,螺,小蟶子,蟹棒,廣島蠔,大頭蝦,水魷和鮑魚係我好鍾意食嘅海鮮。而且仲有其他㗎,食到舔舔
我哋一行四人,所以呢一個一次性極上蒸海鮮鍋,配咗隻開邊龍蝦🦞,龍蝦大大隻蝦味十足,鮮甜彈牙!就咁清蒸鮮味激發晒出嚟。蒸鍋入邊仲有日本帶子,螺,小蟶子,蟹棒,廣島蠔,大頭蝦,水魷和鮑魚係我好鍾意食嘅海鮮。而且仲有其他㗎,食到舔舔脷!
火鍋當然唔少得肉啦!有美國特選牛肩胛,優質豚肉和雞肉,牛肩肉最正,牛味十足,甘香鬆化。仲有日式串燒炸物都唔可以放過,串燒味道非常惹味,炸物🍤如果新鮮熱辣即食一定非常好味

食完熱食當然要食甜品啦,呢度有我鍾意食嘅蜜瓜味韓國雪條,一口氣食咗三條😋😂今餐應該肥咗好多,不過減肥呢家嘢,當然係要食咗先有得減啦!😂😂