2008-09-02 85 views
早幾日一早知道會黎呢度遊街, 既然係咁所以師傅一早就諗定喺呢度有咩好食, 上黎呢度參考左一陣, 最後決定打電話黎呢度留張枱, 皆因見口碑幾好, 加上又未黎過, 所以決定一試!準時去到, 唔使等就有位(皆因留座前侍應講明有可能要等一陣), 非常好; 一坐底師傅即刻睇下有咩好食先, 一打開個餐牌, 睇左一陣, 師傅覺得樣樣都好似幾好味喎, 都唔知點樣落單好, 最後諗左一陣就決定柯打野食, 食番餐勁豐富嘅晚餐!兩個人柯打左四餸一湯, 師傅都覺得有少少過份; 好, 先講下點左d咩食先, 有兩份花旗蔘燉響螺湯, 兩份太彫玻璃蝦球, 脆脆BB 豬, 脆炸牛坑腩同埋咕嚕肉! 等左一陣就有兩個茶壺放左喺面前, 師傅以為係茶, 於是就倒左落隻杯仔度, 當飲入口時發覺點解冇茶味? 再試真d發現原來係花旗蔘燉響螺湯, 味道非常清甜, 花旗蔘味道唔會過濃, 又冇味精, 而響螺煲得非常腍, 真係幾好味, 咁樣飲湯都係師傅第一次, 絕對係令人非常開心, 加分!接住落黎下個太彫玻璃蝦球, 太彫玻璃蝦球底下全部係蒸蛋, 蛋蒸得好滑, 仲有少少花雕, 所以都幾香醇, 淨係個蒸蛋都已經值回票價, 再試下個蝦球, 蝦都幾

接住落黎下個太彫玻璃蝦球, 太彫玻璃蝦球底下全部係蒸蛋, 蛋蒸得好滑, 仲有少少花雕, 所以都幾香醇, 淨係個蒸蛋都已經值回票價, 再試下個蝦球, 蝦都幾大隻, 肉質爽口, 加上唔腥, 咬口一流, 唔錯; 脆脆BB 豬其實即食乳豬件, 燒得幾香脆, 而肉地唔算好肥, 入口又唔會成口油, 一碟四件, 份量不多不少, 啱啱好, 正呀; 脆炸牛坑腩就係將d牛坑腩攞去炸, 牛坑腩非常鬆身, 入唔脆而不油, 師傅都係第一次食炸牛坑腩, 唔錯喎; 而咕嚕肉酸酸甜甜勁開胃, 加上咕嚕肉冇骨, 脆脆地但唔油膩, 好掂呀!

總括黎講食物質素頗佳, 環境都幾舒服, 服務都殷勤有禮, 係伙計比較少, 人手不足咁啦, 而價錢唔算平架, 兩個人埋單四百幾, 不過有咁嘅水準, 師傅覺得物有所值; 師傅食左呢餐豐富晚餐後, 非常滿足, 所以有機會一定會再黎, 而笑臉真係走唔甩!
花旗蔘燉響螺湯,
太彫玻璃蝦球
咕嚕肉
脆脆BB 豬
$240 (Dinner)
花旗蔘燉響螺湯,
太彫玻璃蝦球