Tipsy Restaurant & Bar

2025-02-01 3 views
✳️今日同老婆去咗大坑銅鑼灣道98號嘅Tipsy Restaurant & Bar食Brunch,環境幾chill,坐喺1樓望出去都幾開揚,啱晒放假同老婆慢慢嘆。我哋揀咗三道菜早午套餐,每位$238,價錢合理,仲有咁多嘢食,真係抵到爛!✨前菜有四款,我哋試勻晒:1、海膽慕斯吐司、2、鮮蝦雞尾酒配小生菜、3、夏季花園沙拉配馬戲團油醋汁4、酥皮煙燻鮭魚韃靼。✨海膽慕斯吐司真係一絕,海膽味濃郁得嚟又creamy,配埋脆卜卜嘅吐司,口感好有層次。✨鮮蝦雞尾酒配小生菜就清新啲,蝦肉爽口彈牙,醬汁酸酸甜甜,好開胃。✨夏季花園沙拉啲蔬菜好新鮮,配埋馬戲團油醋汁,酸香得嚟好醒神。✨酥皮煙燻鮭魚韃靼就係驚喜之作,酥皮鬆化,鮭魚鮮味十足,食落好滿足。✨主菜方面,老婆揀咗蒔蘿奶油醬煎鮭魚,我就揀咗慢煮油封鴨佐什錦蔬菜。鮭魚煎得外脆內嫩,蒔蘿奶油醬香滑得嚟唔會太膩,老婆食到舔舔脷。我嘅油封鴨就更加正,肉質鬆化到不得了,入口即溶,配埋什錦蔬菜,健康又美味。✨飲品🥤我哋加咗$10升級凍cappuccino,咖啡香濃得嚟又唔會太苦,凍飲啱晒咁熱嘅天氣。✨最後甜品係綠茶慕絲蛋糕,綠茶味濃郁,慕絲質感細滑,甜度剛剛好,為

✨前菜有四款,我哋試勻晒:
1、海膽慕斯吐司、
2、鮮蝦雞尾酒配小生菜、
3、夏季花園沙拉配馬戲團油醋汁
4、酥皮煙燻鮭魚韃靼。

✨最後甜品係綠茶慕絲蛋糕,綠茶味濃郁,慕絲質感細滑,甜度剛剛好,為呢餐畫上完美句號。

• Sea Urchin Pasta with Flying Fish Roe and Fennel Foam