Hiring
$65-$75
Hourly
2020-01-07 70 views
今日嚟到中環食響和民,呢一間餐廳非常與日本居酒屋的風格相似,而且卡位數量很多,非常闊落舒適呢度嘅晚餐亦非常性價比高,有不同套餐可以選擇,淨係二人餐已經有三款可以揀,我哋叫咗豪華二人套餐(全十品) $498鍋物方面我哋揀咗九州產和牛壽喜燒,和牛級食落的確零舍不同,牛味非常香之餘,油脂分布平衡,而且壽喜燒湯底非常鮮甜燒物方面,我哋叫咗日本產縞花魚燒,呢條魚中間只要起咗條骨,非常容易食,而且魚味十分香濃,魚皮脆口煮食方面我哋叫咗鮭魚熔岩壽司卷,木魚碎鋪滿整個壽司,加上沙律醬,紫菜包住三文魚,十分特別!另外仲有半份凱撒沙律同埋精選刺身盛合,刺身有五款,包括三文魚、油金魚、帶子、三文魚子、大甜蝦仲有一個大海老天婦羅成盒,天婦羅脆漿不會太厚,而且蝦肉甚多,分量配搭均勻最後仲有兩個雨滴餅作為甜品,類似係一個透明啫喱,點上黃豆粉和黑蜜糖,呢一款甜品喺香港好少見到!