2023-10-02 112 views
🐽抹茶紅豆黑糖麻糬卷蛋💚呢款墨綠色卷蛋包住2種顏色+口味嘅cream,非常分明,冇mix埋一齊。分別: matcha cream+普通白色cream 裏面仲分佈唔少紅豆粒粒,核心嘅黑糖麻糬放咗喺抹茶cream嗰邊🙈無論cake還是係cream,只要有抹茶部分就會帶苦味。不過白色cream部分嘅味道會甜D,並且紅豆嘅甜味都能夠中和抹茶嘅苦味。另外,黑糖麻糬嘅味道真係好似珍珠奶茶中嘅珍珠嗰陣味,勁chewy勁香黑糖味!🐽日本紅霧島蕃薯蒙布朗牛角包窩夫和北海道3.7牛奶雪糕💛聽個名好似好多嘢咁,唔係嘅~材料名長啫😂😂等我先講下呢款牛角包窩夫嘅外層,佢鋪滿曬日本紅霧島蕃薯蒙布朗,個人認為分量太多 食起嚟有啲膩。牛角包窩夫都還可以,不失美味。其實裏面係有2球北海道3.7牛奶雪糕!個雪糕係勁正,喺口內佢散發出濃郁嘅奶香味,唔會雪到太冰咁,相對蕃薯、窩夫、佢,雪糕部分一定最好食。另外,佢都會加適量嘅脆片用作點綴,增添口感嘅層次感,亦都營造立體感。
🐽抹茶紅豆黑糖麻糬卷蛋💚

🐽日本紅霧島蕃薯蒙布朗牛角包窩夫和北海道3.7牛奶雪糕💛