2022-07-26 381 views
我係沙田新城市廣場返工嘅,做sale,平時聽到啲客同身邊同事都話呢間餐廳嘅酸菜魚好味兼有水準,一早就心動想食,今日啱啱好同朋友同事齊齊放假,4⃣️個人齊齊去食酸菜🐠🤫🤫🤫一入餐廳,裝修好特別,以植物為主題.環境乾淨雅致,在忙碌的都市生活中,給予人一種優閒的感覺🤪👍👍中午餐牌原來仲有一人套餐:茶樹菇炆雞(配白飯)$148,茶樹菇索晒雞汁嘅精華,十分之嘢味,最主要係個雞唔會柴,送白飯一流👍👍👍老乾媽彩椒和牛(配白飯)$188,老乾媽辣椒醬炒和牛,炒出嚟嘅味道夠香口,和牛嫩滑,🌟🌟🌟🌟另外仲叫左稻成嘅必食:稻成酸菜魚$248,佢哋用嘅魚係鱸魚,魚肉新鮮嫩滑,入口無骨,再加$28薯粉,飽到攬住個肚走🤣🤣稻成片皮鴨$228(半只),皮脆肉香,⭐️⭐️⭐️⭐️🌟,店員上菜時仲會溫馨提示抽箱里有濕紙巾同手套👍👍👍餐廳除咗食物好食之外,服務都值得一贊,尤其係興姐同亞超,興姐會將最好嘅食物介紹俾我哋之外,仲會細心留意到我哋嘅食量,令我哋剛好恰如其份,唔會浪費食物,而超哥即使係經理,但也積極配合各崗位所需,唔會因為自己係經理而疏忽工作,真係要比個like佢哋👍食物好味,價錢唔貴,我哋會一有時間就去幫襯
中午餐牌原來仲有一人套餐:

另外仲叫左稻成嘅必食:

食物好味,價錢唔貴,我哋會一有時間就去幫襯