2018-11-18
今日同男朋友出左旺角行街,去左新開既商場行下,夜晚諗住係附近搵下野食。上左openrice見到呢間「美味故事」好多好評,就決定去試一試😋呢間環境唔錯,好有家既感覺。入面卡位好似日本個種塌塌米,又幾得意😃。另外亦有大枱,隔黎枱正正就係10幾人一齊黎食生日飯,呢度都好岩一大班人黎聚會嫁!☺️睇睇menu先,套餐真係好豐富! 首先會有個歡迎飲品、再有餐湯、沙津、前菜、餐包、主菜、飲品同甜品。咁豐富既餐都只不過係$200左右,覺得好抵😍 好少餐廳有慢煮牛排,所以決定就要呢個啦😝歡迎飲品係水果沙冰。酸酸甜甜咁,飲落好開胃😋行完街又熱飲杯沙冰即刻爽曬~再講下個餐湯,我叫左個南瓜湯,飲落好creamy, 同好香南瓜味,裡面會食到南瓜蓉,真係真材實料嫁!沙津我就要左溫泉蛋沙津,沙津菜本身有意大利醋汁。一啖溫泉蛋,一啖沙津菜,又幾夾🤣前菜叫左個雙色水欖芝士,芝士就咁食會覺得有d漏同無咩味道,而清新既蕃茄同橄欖就正正係芝士最佳配搭,將芝士既鮮味帶左出黎,配搭得非常好。黎到主菜部分,我既主角慢煮安格斯牛排終於登場🤪🤪!慢煮牛排既特別之處就係,佢可以將牛肉本身既味道完全散發出黎,鎖住肉汁。呢塊牛排,即使你唔加任
黎到主菜部分,我既主角慢煮安格斯牛排終於登場🤪🤪!慢煮牛排既特別之處就係,佢可以將牛肉本身既味道完全散發出黎,鎖住肉汁。呢塊牛排,即使你唔加任何調味料,本身既牛味已經係好足夠😋。而呢塊牛排口感都唔錯,慢煮牛排最大特別就係唔會un, 而佢都唔會太腍,恰到好處,抵讚。
牛排都好大塊下,但隔黎仲有個配菜,套餐實在係太豐富啦😝我揀左個墨魚汁冷麵,食落又幾解膩。材料仲有蟹籽、脆脆地既芋頭絲等,令口感更加有層次!
最後上埋飲品同 甜品🍮飲品就揀左熱水果茶,而甜品就加左$25試試個榴槤moose. 💓💓💓💓極力推薦比所有鍾意食榴槤既朋友💓💓💓因為真係好濃味好香,入面仲食到少少榴槤肉,底個度會有塊jelly, 令口感層次更加豐富💓
總既黎講,咁既價錢有咁多course既套餐真係好抵,食物質素更係好好,位置坐得又舒服😌!真係好值得黎試~^_^我當然會再番黎啦~~~~