2023-03-07 224 views
情人節同老公去咗旺角朗豪坊Bistro Bloom食飯慶祝👩🏼‍❤️‍👨🏻餐廳概念來自於巴黎眾多嘅小酒館🇫🇷🥖🥂Bistro Bloom希望營造出輕鬆悠閒嘅氣氛🥰特別加入法式露天小館嘅感覺🤩好似去咗法國咁✈️🇫🇷餐廳主打半自助餐套餐配上傳統美味嘅小酒館式主菜🍽️亦提供多款唔同輕食,好似沙律、意粉、三文治、甜品、特色飲品等😍半自助餐有自選主菜、自助沙律頭盤 、精選湯、飲品同廚師推介甜品任選🤩自助吧有好多食物可以揀選,好似海蝦、藍⻘⼝、蜆肉、多款沙律、芝士、火腿、scone等等😛甜品有多款選擇,好似tiramisu、朱古力撻、啫喱糖、藍莓芝士蛋糕、牛乳布丁等等😍我自己最鍾意瑞士薯仔沙律同火腿酸瓜芝士通粉沙律😚仲有野菌忌廉湯,濃郁野菌味🍄🐮極黑和牛板腱扒其中一款主菜揀咗極黑和牛板腱扒🥩配上法國拉克萊特溶岩芝士🧀店員即場喺客人面前,將熱辣辣嘅巨大芝士刮下😍SRF極黑牛由⽇本和⽜同美國頂級安格斯⿊⽜所繁殖嘅品種🐮有日本和牛細緻嘅油花,亦有美國安格斯牛嘅濃厚肉味🥩加埋濃郁芝士,每一啖都相當滋味🥳揀呢款套餐仲會送白酒或紅酒一杯添🥂🍷🐮美國品牌特級肉眼牛扒另一款主菜揀咗美國品牌特級肉眼牛扒🥩肉質嫩滑,味道濃

🐮極黑和牛板腱扒

🐮美國品牌特級肉眼牛扒
另一款主菜揀咗美國品牌特級肉眼牛扒🥩肉質嫩滑,味道濃厚油花分布均勻🤩鮮嫩多汁,好大塊夠足料😛除咗牛扒外,亦可以揀豬手、魚柳、雞、意大利飯、意粉等等,好多選擇🤩