2023-08-13
乾淨企理既樂悠circle,入面有歐陸式既大型美食廣場,結合左好多唔同國家菜式既餐廳😍今次我地就選擇左呢間皇小館拉麵小籠包!/餐廳主打拉麵/小籠包,和一般food court一樣,先到櫃枱點餐然後等叫號碼,再自行取餐。個人就覺得餐廳既一人超值套餐就比較抵食,套餐分3款價錢,取決於叫邊一款麵。最平套餐A $60就可以食到一個套餐,包括主菜+涼菜+飲品(好抵食!)而套餐C既酸菜魚/酸菜牛展就比較貴要$82,不過涼菜就可以選擇尖椒皮蛋同會多左灼菜半份大食既人就建議叫套餐B/C🤣~/我就叫左套餐B(紅燒牛腩拉麵+涼拌小青瓜+灼菜半份+凍豆漿+小籠包4隻) $90朋友都係叫左套餐B(大盤雞脾拌寬麵+涼拌小青瓜+灼菜半份+凍豆漿+鮮肉鍋貼4隻) $90*餐牌雖然只寫住可+$18小籠包,不過我膽粗粗問可唔可以轉加其他,餐廳竟然話可以轉加鮮肉鍋貼😳😳唔洗2個人食8粒小籠包實在太好啦😳欣賞餐廳靈活變通👍🏻 /原本牛腩麵係唔辣的,不過我又膽粗粗問可唔可以加辣,店員都好親切咁話🆗😳拉麵食落去好滑溜溜好有咬口👍🏻牛腩煮得好入味唔煙韌唔鞋,好易入口👍🏻不過拉麵份量太大牛腩份量顯得有少少不足。/一個出色既小籠包就
大食既人就建議叫套餐B/C🤣~
拉麵食落去好滑溜溜好有咬口👍🏻
牛腩煮得好入味唔煙韌唔鞋,好易入口👍🏻
不過拉麵份量太大牛腩份量顯得有少少不足。
小籠包即叫即蒸,肉餡新鮮粒粒都飽滿,食落去鮮甜又多汁💦👍🏻100分!
雞脾肉食落去好嫩口又滑,完全唔硬唔鞋!扒開啲肉既時候都完全唔洗用力,因為輕輕一撥就已經骨肉分離🤤啖啖肉真係好鬼死正!
呢間餐廳啲食物份量真係好大,就算係灼菜半份都係條條都大大顆又鮮甜!
如果係一個正常男人黎食一個套餐絕對好足夠!女仔既話可能散叫一個拉麵就已經好飽🤣因為佢既份量真係好大!(再三強調)
美食廣場環境舒適座位闊落,連收拾托盤既姐姐都好有禮貌😂不錯不錯