2023-07-10 86 views
Hi 大家好啊,小妹最近去咗大角咀嘅泰嘟嘟餐廳同男朋友食晚餐,真係好開心啊!今晚我哋試咗柚子蝦沙律、椰子焗海鮮飯同泰式蠔餅,加埋一杯芝士芒果冰,真係好好味啊!第一道菜係柚子蝦沙律,啊!啲蝦子爽口嫩滑,柚子汁同花生碎令到味道更加豐富。啱啱一嚟就已經食到咁多新鮮嘅食材,真係令人好開心!接着嚟嘅係椰子焗海鮮飯,啊!啲海鮮料嘅分量好足,配埋椰汁味道好香濃。飯粒又軟又糯,真係好好味!男朋友話呢道菜係今晚最鍾意嘅一道。最後一道菜係泰式蠔餅,外皮薄脆,裏面嘅蠔肉又鮮又多汁,加上啲青檸汁同酸酸嘅魚露,味道好開胃!男朋友夸我今晚揀嘅菜好正,真係好開心啊!最後,我哋飲咗一杯芝士芒果冰,芒果味濃郁,加上芝士嘅鮮味,真係好開心!小妹同男朋友都好鍾意今晚嘅食物同服務,下次一定會再黎泰嘟嘟餐廳啦!