2023-02-19
經過呢間食堂好多次,今日就正式黎個食評。餐牌上嘅lunch set係最抵食。落單係用電話落單。如果午餐時間可以早啲到仲唔使排隊。白豚拉麵+吉列流心蛋豬肉餅:豬骨湯味唔算濃郁,但配菜充足。兩塊叉燒特別大,算係煮得比較熟冧。成碗面雖然冇靈魂流心蛋,但係勝在野菜充足蔬菜多到每一啖麵都會有。至於吉列留心蛋豬肉餅,其實入面係比較多麵粉。所以食落去感覺更加熱氣。豬肉餅整體非常厚實。加埋隻蛋喺入面更加飽肚。招牌牛油拉麵+自家製餃子:牛油其實放喺面上邊未完全溶化。但我都幾肯定湯入面都有少少牛油。因為湯入面有比較多嘅油鏡。呢間舖頭嘅叉燒都係一樣大塊。配菜來講招牌牛油拉麵係更加多。將個牛油撳落去拉麵度睇住佢慢慢溶化係有種治愈感。餃子同出面嘅拉麵店差唔多。都係有肉有菜配上佢嘅餃子醬汁。餃子煎得啱啱好。脆得來入面係軟淋淋嘅肉。呢間拉麵店嘅麵,全部都係一樣嘅軟硬度。整體食上去比較軟。lunch set唔貴,值得回頭再食。