2016-11-22 362 views
東廣場樓下好多間食肆,放工時間未算係好人來人往,估計平時午飯時間應該會比較熱鬧。今次我就比廣場入面既一張宣傳牌「豪一蠔泡飯」吸引左黎鴻師傳。晚飯時間全場只有幾枱客人,比較靜坐得幾舒服,店員服務都好殷勤 餐牌食物選擇唔太多,以飽肚粉麵為主,顧客要自己行出店面付款落單,然後等叫號碼再去拎食物,今次我地少少地試左豪一蠔泡飯同碗仔翅。豪一蠔泡飯 - 蠔仔咬落都好飽滿有湯汁唔會冇咩肉,泡飯有菜片有薑絲,菜片夠脆唔係放左好耐黑哂林哂果種,似係新鮮拾起,成個泡飯都夠味同飽肚,但沒有特別好驚喜。超級碗仔翅 - 好足料,食落去啖啖都係肉絲、粉絲等材料,如果平時經過只係想食少少野呢個係唔錯既選擇選 唔講唔知,「鴻師傅」係米芝蓮「阿鴻小吃」黎偉鴻師傅創辦,下次再黎我都要試下佢既皇牌推介飽魚汁叉燒先
豪一蠔泡飯
碗仔翅
2016-11-15
$50 (Dinner)
碗仔翅