2020-11-09
今日有慶有男朋友接收工,緊係食好東西啦!「鮨一」之前係尖沙咀食過都好好味,唔知荃灣新開張既質素又如何呢?龍蝦沙律龍蝦爽口彈牙,應該有足一隻龍蝦既份量,令人非常開胃!涼拌豆腐起初打算清清地,點知豆味香濃!清酒煮蜆清酒味唔錯,蜆都大大粒,漲卜卜,份量都唔少!深海池魚刺身魚肉厚刺少,肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩,刺身能帶出池魚令人齒頰留香的油分。原條魚係你面前切切切,仲連埋魚骨上!絕對唔係頭尾既刺身所堆砌,真材實料!店員會介紹埋魚骨都可以一試,經過廚師巧手,酥脆魚骨亦好好味!絕對唔會浪費池魚既任何一個部位!白子刺身即係銀雪魚既精囊,我就覺得好好味,味道濃厚,而我男朋友則非常不喜歡,所以都幾兩極! 可以一試壽司十貫十貫壽司🍣當中包括蟹肉棒、鯛魚、左口魚群邊、三文魚籽、海膽、甜蝦、帶子、油甘魚、拖羅等,可以話啖啖新鮮啖啖滿足千層海膽丼見到隔離叫左個海膽丼,店員好不留手禁將海膽一層又一層禁疊高,不管係視覺,還是味覺都好大既衝擊,鮮甜,每啖都充滿海膽既甜美,不得不叫!總括而言,鮨一既水準真係無得頂,讚👍🏻
龍蝦沙律
龍蝦爽口彈牙,應該有足一隻龍蝦既份量,令人非常開胃!
涼拌豆腐
起初打算清清地,點知豆味香濃!
清酒煮蜆
清酒味唔錯,蜆都大大粒,漲卜卜,份量都唔少!
深海池魚刺身
魚肉厚刺少,肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩,刺身能帶出池魚令人齒頰留香的油分。原條魚係你面前切切切,仲連埋魚骨上!絕對唔係頭尾既刺身所堆砌,真材實料! 店員會介紹埋魚骨都可以一試,經過 廚師巧手,酥脆魚骨亦好好味!絕對唔會浪費池魚既任何一個部位!
白子刺身
壽司十貫
千層海膽丼
總括而言,鮨一既水準真係無得頂,讚👍🏻