2019-10-02 1651 views
一諗起香港風味,我第一時間就諗起車仔麵,可能真係由細食到大,好有親切感😃今晚行街,見到呢一間車仔麵,叫做一君士多,即刻入去試下😂入面都算多客人,不過等左一陣店員就安排到位置比我地坐。睇一睇個menu先,好多野食喎,除左有車仔麵,重有湯飯,小食等等,選擇算多👍🏻我地叫左招牌既霸王麵 同埋 三餸車仔麵,再加一個小食炸蝦餅。好快食物就上枱,個車仔麵我覺得好有風味,記得果啲腩汁味,油麵😍😍 諗起都流口水。豬腸係車仔麵必食,好香,但一啲都吾難咬,煮得好好👍🏻牛腩好濃,加埋清湯,其實岩岩好,而且咬落去啲牛腩到,非常有咬口。魷魚都係必食,佢地將我細個食過既車仔麵風味,煮多次出黎,正呀👍🏻👍🏻個霸皇麵都好正,入面有好多海鮮,例如鮑魚仔,蠔,同埋花膠。配合埋佢地既上湯,真係好鮮味,攪到我想再黎多一碗霸皇麵😂個小食炸蝦餅都好出色,入面吾係只有粉真係食到蝦肉,配埋個泰式辣醬,無得頂👍🏻👍🏻食左咁多野,緊係要飲返杯野,佢地有好多特飲,我地叫左紅豆冰同椰汁冰,吾錯吾錯如果大家都想食到呢種懷舊風味,可以去呢一間一君士多試下👍🏻
今晚行街,見到呢一間車仔麵,叫做一君士多,即刻入去試下😂

入面都算多客人,不過等左一陣店員就安排到位置比我地坐。

豬腸係車仔麵必食,好香,但一啲都吾難咬,煮得好好👍🏻

如果大家都想食到呢種懷舊風味,可以去呢一間一君士多試下👍🏻
2019-09-24
Type of Meal