2023-06-30 121 views
今日約咗舊同事去試新嘢,一入到餐廳,嘩嘩嘩😱😱😱我覺得自己去左有錢人屋企嘅宴客廳。超級豪宅! 可以看到整個維園足球場,室內仲有與電影院一般大的電視螢幕,大型梳化可看電視,好舒服!紅燒潮州翅好厚身,味道濃郁。龍騰四海(澳洲龍蝦麻婆豆腐)冇諗過龍蝦同豆腐係咁夾,龍蝦肉爽滑,配上微辣的豆腐,相當開胃。水煮海東星斑係矜貴嘅水煮魚,食到東星斑嘅肉質非常爽脆幼滑。潮式滷水拼盤拼盤有鵝腸、鵝肉片和鵝掌,好嫩滑同入味。麻辣鮮雞煲麻辣雞煲唔難做,但係呢個雞煲用咗新鮮嘅雞,配菜洋蔥蒜頭都好好味, 100分!鮮咸骨煮春菜滿曬由骨熬出嚟嘅湯味,食到唔停!好欣賞廚師嘅手法!家鄉新界菜芯午餐可以有兩道菜,好健康!勝瓜肉碎粥喺傳統嘅方魚肉碎粥上面加上勝瓜,爽口,夏天感覺十足!生磨杏仁茶蛋白杏仁茶總給人美好的回憶,蛋白好多好味😋好令人興奮,感覺舒適嘅一餐!

紅燒潮州翅
好厚身,味道濃郁。

龍騰四海(澳洲龍蝦麻婆豆腐)

水煮海東星斑
係矜貴嘅水煮魚,食到東星斑嘅肉質非常爽脆幼滑。

潮式滷水拼盤
拼盤有鵝腸、鵝肉片和鵝掌,好嫩滑同入味。

麻辣鮮雞煲

鮮咸骨煮春菜
滿曬由骨熬出嚟嘅湯味,食到唔停!好欣賞廚師嘅手法!

家鄉新界菜芯
午餐可以有兩道菜,好健康!

勝瓜肉碎粥
喺傳統嘅方魚肉碎粥上面加上勝瓜,爽口,夏天感覺十足!

生磨杏仁茶蛋白
杏仁茶總給人美好的回憶,蛋白好多好味😋

好令人興奮,感覺舒適嘅一餐!