2019-02-14 1049 views
呢間Porker都收藏咗係我個to go到好耐啦,本身想情人節食,但又驚book唔到枱,所以情人節前兩日拉埋男朋友食!個位置唔算好難搵,石板街直上好快就到。一黎到就即刻衝落去啦仲影咩門面啊!入面鋪仔細細,位唔係太多,但都幾好vibe。無book座既我地坐係bar枱位,望住個日本人老闆,都幾型嫁!bar枱雖然無咁舒服,但一放工黎,有種happy hour既感覺。不過我去果陣,bar枱果面無開冷氣,好焗。【lemon sour highball】【oolong highball】提提大家,呢到係無水提供既,本身都無諗住飲酒,但最後都唯有叫兩杯highball,happy hour都幾抵飲。lemon sour岩我地兩個口味多d~每人都會有份味噌湯,potato salad同一堆椰菜絲!味噌湯好足料,好多豬肉,羅白同蔥花,好濃好好味!而potato salad酸酸地 好醒胃,仲有薯仔既texture,不錯。椰菜絲係可以添加既!呢方面好好!【芝士吉列熟成豚肉咖哩】$155咁我係芝士怪,一定會好想食呢個啦。首先,佢係肉餅黎既,就一定無吉列西冷啊果d咁驚豔!中間既芝士幾多既,足夠鹹香又唔會太搶fo

個位置唔算好難搵,石板街直上好快就到。
一黎到就即刻衝落去啦仲影咩門面啊!
入面鋪仔細細,位唔係太多,但都幾好vibe。
不過我去果陣,bar枱果面無開冷氣,好焗。
【lemon sour highball】

【oolong highball】
提提大家,呢到係無水提供既,本身都無諗住飲酒,
lemon sour岩我地兩個口味多d~

每人都會有份味噌湯,potato salad同一堆椰菜絲!
味噌湯好足料,好多豬肉,羅白同蔥花,好濃好好味!
椰菜絲係可以添加既!呢方面好好!
【芝士吉列熟成豚肉咖哩】$155
咁我係芝士怪,一定會好想食呢個啦。
首先,佢係肉餅黎既,就一定無吉列西冷啊果d咁驚豔!
中間既芝士幾多既,足夠鹹香又唔會太搶fo,
咖哩汁,好味,個辣係小小地,刺刺的,幾有層次味,我個人幾中宜!
最滿意係果兩粒車厘茄,juicy到爆!!!
【Poker定食】$220
如果第一次黎,咁一定要試呢個poker定食既。
好大份,無估錯既話大塊既係西冷,小的是豬柳。
我同男朋友一樣都喜歡西冷,肉味非常濃郁,油脂比豬柳多,
好香口,同時都比較油膩,要留意!
而豬柳因為瘦d,肉味都重,但感覺上無咁香口,
不過因為佢用熟成既做法,令到佢就算無咁肥都唔會好鞋!
但有樣野要彈一彈,就係個面睇望炸得好乾爽,但個底都有點油。

總結,好味就都okay好味既,但性價比方面有d低,
覺得價錢低返少少會更吸引!
2019-02-12
$250 (Dinner)