2023-09-03 281 views
豬腩肉真係好好食!每一口都好多汁,肉質鮮嫩。首先,豬腩肉嘅選材好用心,肉質新鮮冇雜質,顯示出高品質嘅食材。其次,煮嘅技巧都好到位,每塊豬腩肉都經過啱啱嘅火候,外面煎到金黃酥脆,入面仲保持住細嫩嘅口感。唔止咁,肉入面嘅油脂係煮嘅過程中恰到好處地融化,令到豬腩肉更加多汁美味。除咗豬腩肉嘅口感之外,佢嘅味道亦都好吸引人。每一口咬落去,豬腩肉散發出濃郁嘅肉香,配合獨特嘅香料同調味料,令整道菜色香味俱全。呢個豬腩肉嘅調味處理好精緻,每一味調料都啱啱好,既能提升豬肉嘅風味,又唔會掩蓋佢本身嘅鮮美。總括嚟講,Fleur嘅豬腩肉絕對係一道令人流口水嘅美食。佢嘅肉質鮮嫩多汁,口感細緻,味道濃郁鮮美。如果你係豬肉嘅愛好者,我強烈推薦你嚟呢間餐廳試吓,絕對唔會令你失望!