2022-06-12
父親節快來到了,我怕正日多人又迫, 所以一早就book 左 葵芳呢間 The Salted Pig 同老豆提早慶祝✌🏻。葵芳新都會呢到位置方便, 座卡位幾舒適, 我地叫左以下幾款來 Share 食 ⬇️⬇️⬇️🥩 肉眼牛扒12oz ~ 上碟7成熟, 那份炭烤味好吸引我, 一切肉汁已爆出, 入口鮮嫩。🍖 慢煮醬燒豬肋骨 ~ 配椰菜沙律, 粟米, 豬肋骨因用慢煮方法煮熟,所以肉質好軟腍, 每條豬肋骨沾到滿滿的bbq醬汁很滋味。🐟🍟 經典英式炸魚薯條 ~ 外脆內滑的炸魚👍🏻但薯條更加正每條都脆口薯味濃。加錢配菜 🔽🔽🔽🥓🧀🍲 煙肉芝士焗通心粉 ~ 本來諗住係細細份,點知來到份量都多喎 , 仲要真係好多芝士, 通心粉吸收哂芝士的濃郁。🧈🥔 牛油薯蓉 ~ 簡單的薯蓉係我最愛 😍, 入口棉密牛油味濃令薯蓉香滑。
加錢配菜 🔽🔽🔽