2010-01-29
好耐冇食"住家飯", 所以收工就去左打搞男朋友屋企! 食完飯, 男朋友仔鬼鬼祟祟係雪櫃拎左個黑盒出黎, 原來佢買左apm個間mochi sweets既mochi!個盒既design都幾得體, 霎眼望埋去都grand grand地既, 一盒6粒擺得整整齊齊咁, 造型賣相唔錯! 6款不同口味 (根據我試食既次序): 綠茶 ($9@): 由淡味既開始! 綠茶味, 幾fresh, 保留到綠茶既澀味但又唔會太苦! auntie食完都讚好味! 好味" 紅豆 ($9@): 開頭睇外型仲以為佢係蜜桃味 紅豆都ok, 不過可能俾綠茶既味蓋過左, 變得唔太特別蜜桃 ($10@): 呢個有d期待! 一黎佢係新口味啦, 二黎早前上網睇食評d人話好香! 一啖咬落去. 真係好濃既桃味! 食飽飽食呢個真係好正! 好香, 連男朋友都大讚呀! 藍莓 ($10@) :呢款都有d特別架! 藍莓味都好濃, 食落去仲有d藍莓醬流出黎, 酸酸的, i like it! 朱古力慕絲: 新口味! 呢款冇試到, 因為留返俾uncle第2日食黑朱古力 ($10@): 我覺得絕對係皇牌丫! 外面有黑朱古力粉, 內裡係香濃的朱古力, 同入
6款不同口味 (根據我試食既次序):
黑朱古力 ($10@): 我覺得絕對係皇牌丫! 外面有黑朱古力粉, 內裡係香濃的朱古力, 同入面既奶油係最夾, 連我呢個唔鍾意食奶油既人都仲想食多呢粒! 而且一d都唔會膩, 已經食到尾聲, 但我依然都覺得未夠咁! No. 1
其實感覺幾新鮮既, 話佢係雪米糍, 其實又唔係; 話佢係冰皮月餅, 都唔算係! 外層又軟又煙煙unun咁, 可惜要$9/ $10一粒又確係有d唔抵既! 如果未食過都不妨一試既~