麻吉灶咖@k11常經過見到裝修好可愛,座位幾闊落,有幸被安排坐圓形四人枱。餐牌好吸引,樣樣都想試。🟣流心芋泥球$52:睇餐牌賣相好吸引,但實物上枱員得兩粒,紫紫地色係幾靚但係份量真係少得嚇人,有d過份,味道正常,覺得極唔老實🍥三文魚明太子蛋餅$88: 煙三文魚配肉鬆蔬菜幾好味,明太子原來係個醬,少少淋面,味道都幾夾🥘招牌麻辣鴨血鍋$188一小鍋,材料有鴨血,紅燒牛肉,娃娃菜,金針菇,炸枝竹,凍豆腐,味道夠重口味,不過之後勁口渴紅燒牛肉原來係牛𦟌,同埋得3-4片……朋友仲話呢款冇牛ga ,邊有牛…..其他全部係平野,$188加埋一成200,兩個人食勉強叫夠既手作鳳梨脆脆酥配抹茶冰淇淋$78:幾靚又好味,份量合理除左食物,呢間服務認真麻麻,到店講訂左位,店員既反應令人覺得冇book甘上菜後將食物連餐牌擺好晒諗住打下卡,點知分別有3個侍應行過都伸手收餐牌,可能唔夠餐牌用?打卡好新奇?落單講明甜品後上,點知食食下,約30分鐘,甜品自動上左,侍應仲問熱食係咪收得(至少仲有一半),之後食緊途中又有侍應伸手想收熱食….直頭唔問食完未,好討厭最終由坐低到埋完單離開唔夠一小時,趕過食快餐,人均$224
麻吉灶咖@k11

🥘招牌麻辣鴨血鍋$188

手作鳳梨脆脆酥配抹茶冰淇淋$78:幾靚又好味,份量合理

最終由坐低到埋完單離開唔夠一小時,趕過食快餐,人均$224,唔係想霸住個位但真係食得好趕同好有壓力,冇下次